Хрупкави пилешки крилца за фритюрник с горещ въздух (Рецепта)

Хрупкави пилешки крилца за фритюрник с горещ въздух (Рецепта)

Общо време на готвене за 4 порции хрупкави пилешки крилца със сос

Подготовка – 10 мин.
Общо време за готвене – 45 мин./кошница

Пържените пилешки крилца са вкусни, но правят голяма бъркотия в кухнята. Тези крилца за фритюрник с горещ въздих са супер лесни и са също толкова хрупкави, колкото и дълбоко пържените. Ние сме пристрастени към тях!

Професионални съвети:

За възможно най-хрупкави крилца, подсушете пилето си напълно с хартия или абсолютно суха кърпа преди да сложите подправките. Още по-добре, оставете крилцата си непокрити в хладилника за час или два, преди да подправите. Обилна поръска сол гарантира, че пилето е ароматно от повърхността до костите.

Съставки

1 кг. Пилешки крилца
Сол
Прясно смлян черен пипер
Олио или друг вид готварска мазнина
1/4 c. чили лют сос
4 супени лъжици разтопено масло
1 ч.л. сос Уорчестър (може да го закупите от всеки магазин готов)
1/2 ч.ч. чесън на прах
Дресинг със синьо сирене, за сервиране

Хрупкави пилешки крилца със сос за Air Fryer

Начин на приготвяне

Овкусете крилцата със сол и черен пипер и намажете вътрешността на фритюрника с незалепващ спрей за готвене, олио или мазнина по избор.
Настройте фритюрника на максимум и гответе крилцата 15 минути. Извадете тавата за фритюрник, обърнете крилцата и гответе още 15 минути.

Междувременно в голяма купа разбийте, за да комбинирате лют чили сос, масло, сос Уорчестър (може да го закупите от всеки магазин готов) и чесън на прах. Добавете готовите крилца и разбъркайте внимателно, за да се покрият. Сервирайте горещо с дресинг от синьо сирене за потапяне.

Как най-добре да изберем Air Fryer за нашите крилца?

Най-важното при избора на Air Fryer е за колко души ще готвим или колко членно е семейството ви? Ако сте двама или трима е хубаво да закупите по-малките фритюрници с горещ въздух от 2,5 до 4-литрови кошници, но ако на масата сядате 4, 5, 6 или повече – веднага трябва да се насочите към обем на кошницата над 5 литра. Такива модели са First Austria 5053-1 и Rohnson R-2825. Повече интересна информация и рецепти за фритюрници, който готвят без мазнина може да намерите тук.

Вашият коментар