Фритюрник с горещ въздух First Austria FA-5053-1 (Ревю)

Ревю на фритюрник с горещ въздух First Austria FA-5053-1

Фритюрник с горещ въздух с най-добро съотношение цена/качество

В тази статия ще се опитаме да направим максимално подробно ревю на най-желания през последните две години модел Air Fryer First Austria FA-5053-1. Ще опишем всички предимства и недостатъци на фритюрника и ще ви дадем повече информация за марката. Това е кухненски уред, който готви на принципа на циркулирането на горещ въздух в малко пространство без поставяне на олио, както при обикновените фритюрници. Ако решите все пак да използвате мазнина, Air Fryer-ът разполага със специални отделения, в които се изтича олиото, а резултатът е вкусна, хрупкава храна със златиста коричка и то приготвена с малко или без никаква мазнина.

Фритюрник с горещ въздух First Austria FA-5053-1

Предимства

Обем на кошницата

Тук FA-5053-1 може да се похвали с огромна 6,2-литрова кошница (1,6 кг. храна) , в която спокойно може да се побере вечерята на 6-членно семейство. 15-20 минути са нужни за приготвянето на пресни хрупкави картофки, а около 40-50 минути за пилешко месо. Кошницата е удобна, практична и голяма и може да побере цяло пиле вътре, а вкусът е перфектен. Малко от фритюрниците с горещ въздух могат да се похвалят с подобна големина на кошницата.

Технологията Rapid Air

Благодарение на технологията Rapid Air няма нужда от добавяне на масло за приготвяне на пържени храни. Тази техника използва горещ 360° въздух, който циркулира с температурен диапазон от 80°C – 200°C. Фритюрникът може да приготви различни ястия, от хрупкави пържени картофи до сочни пилешки крилца, с до 80% по-малко мазнини.

Лесен за работа

Работата с фритюрника е лесна. Задавате температурата с въртящо се копче, вариращо от 80 до 200 градуса. Таймерът работи и с въртящо се копче, което можете да увеличите до максимум 60 минути. Когато времето изтече, ще чуете звуков сигнал. Фритюрникът се изключва сам, когато изтече зададеното време. Вие сами задавате това време с таймера. Също така спира, ако го отворите между тях.

Циркулация на въздуха Фритюрник с горещ въздух First Austria FA-5053-1

Марката First Austria

Всички продукти на марката First Austria се характеризират с лесна работа, непреходен и стилен дизайн. Широката продуктова гама непрекъснато се разширява и адаптира към много различни изисквания на клиентите. Съотношението цена/производителност на продуктите с марка First Austria е много важно. Преди всяко пускане на пазара се извършват внимателни проверки на качеството на всички продукти във Виена. Продуктите от FIRST Austria помагат за ефективно прекарване на ценно време и също така осигуряват вдъхновяващи визуални акценти.

Цена на уреда

Средната цена на продукта за функционалностите, които предлага е без алтернатива съотношение цена/качество. Към днешна дата тя варира между 160 до 200 лв. в зависимост от това дали уредът е в промоция или не. Подобна мощност, качество и големина на кошницата трудно може да се намери сред конкурентите на модела.

Недостатъци:

Липсва на бъркалка

Липсата на бъркалка е един от основните недостатъци на модела, но не е нещо фатално. Разбъркването на картофите или ястията се прави ръчно, като през 7-8 минути се изважда кошницата и с пластмасова или дървена лъжица се разбърква, за да се постигне равномерно изпичане от всички страни. Само XXL моделите на Philips имат бъркалки, но те се позиционират в друг ценови клас (500-700 лв.).

Липса на дигитален дисплей

Това също не е недостатък, който може да ви откаже от покупката на модел First Austria FA-5053-1. Всички контролери на модела са механични, на принципа на въртящи се бутони. Дигитален дисплей за управление може да намерите в новите модели на марката FA-5053-3 и FA-5053-4, съответно с 3,5-литрова и 5-литрова кошница.

В заключение можем да кажем, че фритюрник с горещ въздух First Austria FA-5053-1 е страхотен избор за 4, 5 или 6-членни домакинства, които искат бързо, здравословно и вкусно да приготвят желаната храна.

Вашият коментар